Zoek de zon op

Honduras, winter 2018/2019.

Wat doe je tijdens een lange grijze winter in de aanloop naar kerst? Je zoekt de zon op. In dit geval de zon van Honduras, alwaar een van onze relaties tien stuks stroomaggregaten installeerde ten behoeve van regionale stroomvoorziening.

De aggregaten, gefabriceerd door de firma MAN Energy Solutions uit Augsburg, zijn onder begeleiding van SealteQ uit Stadskanaal door lokale medewerkers van de aannemer afgegoten met PAGEL V1/50 krimparme gietmortel K70. Dit product zorgt voor een onwrikbare verbinding tussen het zware equipement en de betonfundering en is gekozen op basis van eigenschappen als druksterkte en vermoeiingsweerstand.

Dit project laat zien hoe je met eenvoudige productiemiddelen kwalitatief goed werk kunt afleveren onder moeilijke klimatologische omstandigheden. Mengen in betonmolens, vervoeren met kruiwagens, storten over een houten glijbekisting in een randkist gemaakt van polystyreen. En als je dan het juiste moment van de dag kiest en zorgt voor goede nabehandeling van de mortel, dan lukt het ook bij dagtemperaturen van circa 30 graden Celsius. Bravo!

Foto’s: Arjan Goeree, SealteQ.