PAGEL schokvaste gietmortel

Waddinxveen, 14 juni 2018.

De industrie vertrouwt al sinds 1968 op PAGEL gietmortel als duurzaam intermediair tussen de betonfundering en het bintenframe waarop pompen, compressoren, generatoren en ander equipement zijn gemonteerd. We denken dan al snel aan cementgebonden producten zoals PAGEL V1/50.

Wat opvalt is dat deze, voor de industrie essentiële, productiemiddelen steeds zwaarder en krachtiger worden en daardoor in toenemende mate trillingen op de betonfundering loslaten. Dat is voor cementgebonden gietmortel geen probleem, de druksterkte is immers hoog genoeg. Maar soms is het een voordeel om diezelfde druksterkte te realiseren bij een lagere E-modulus, waardoor trillingen beter worden gedempt en niet rechtstreeks de fundering ingaan. Dit voorkomt resonanties en verlengt daarmee de levensduur van het equipement.

Voor deze toepassing ontwikkelden wij enkele jaren geleden PAGEL EH196NL epoxy gietmortel. Deze hoog gevulde gietmortel is kant-en-klaar en geschikt voor giethoogten tot 50 mm*, wat doorgaans voldoende is. Het materiaal heeft een maximale korrelgrootte van 0,5 mm en is zeer vloeibaar. Er worden geen grovere toeslagmaterialen gebruikt. Die zouden de vloeibaarheid slechts verminderen en de kans op lucht-insluitingen vergroten, waardoor het applicatierisico toeneemt. PAGEL EH196NL kan desondanks zonder dilataties worden toegepast onder frames tot circa 1,20 x 1,80 m2*. Zijn ze groter, dan maken we met u een dilatatieplan.

Om massa te creëren wordt de framebehuizing verder afgevuld met PAGEL V1/160. Deze krimparme cementgebonden gietmortel zet zich mooi vast tussen de binten zorgt voor verdere stijfheid in het bintenframe. De combinatie van deze twee producten biedt u zowel een duurzame als economische oplossing.

* De maximale giethoogte is afhankelijk van het te ondergieten oppervlak. Raadpleeg onze technische dienst op 088-540 1100.