Hollandse Nieuwe bij Parlevliet & Van der Plas

IJmuiden, 04 april 2016.

G&S Bouw uit Amsterdam bouwt momenteel een groot vrieshuis voor Parlevliet & Van der Plas in IJmuiden. Het nieuwe vrieshuis heeft een oppervlak van 5.775 m2. In de hal worden drie compartimenten gemaakt voor de opslag van verse vis, waaronder binnenkort ook de Hollandse Nieuwe, die vanuit de nabijgelegen haven wordt aangevoerd. De toegang tot het vrieshuis geschiedt door een uniek carrousel systeem dat ervoor zorgt, dat de kou binnen blijft en zo min mogelijk energie verloren gaat (bron: G&S Bouw/Kotterkade).

G&S Bouw heeft de opdracht voor het betonwerk uitbesteed aan RED Betonbouw uit Oud-Beijerland. RED zorgt ook voor de ondersabeling, tevens thermische ontkoppeling, van de stalen kolommen naar de betonnen draagvloer. Deze thermische onderbreking zorgt ervoor, dat onder de voetplaten van de kolommen geen condensvorming kan optreden. Hierdoor wordt roest- en schimmelvorming voorkomen.

Verwaard Bouwstoffen levert de thermische ontkoppeling in de vorm van PAGEL EH196R. Dit is een isolerende epoxy gietmortel met een druksterkte van 140 N/mm2 en een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,174 W/m.K. Het product is met name interessant als thermische ontkoppeling van staal- en betonkolommen, omdat het iedere stelhoogte naadloos overbrugt. De verwerking van EH196R is vergelijkbaar met traditionele gietmortel. Meer informatie over dit product vindt u hier: PAGEL EH196R.