Gevlebrug Amsterdam in ere hersteld.

Amsterdam, 18 maart 2020.

Gebroeders Beentjes GWW werkt momenteel aan het herplaatsen van de iconische Gevlebrug te Amsterdam. Deze hefbrug, in 1930 gebouwd naar ontwerp van architect Piet Kramer, vormde oorspronkelijk de overbrugging van de Oostertoegang tot het Centraal Station. In 2001 moest ze wijken voor het gewicht van moderne trams. Maar vanaf het einde van deze zomer is er een comeback en wordt dit de belangrijkste verbinding tussen het centrum en de wijk Houthaven, tussen de westzijde van de Pontsteiger en het Karlskrona-eiland (Bron: Het Parool). Opdrachtgever is de Gemeente Amsterdam.

In opdracht van Gebr. Beentjes zal Akerbouw BV uit Uitgeest de historische nieuwbouw van het brugwachtershuisje verzorgen. Dit brugwachtershuisje zal uiteindelijk gaan fungeren als trappenhuis voor de reeds aanwezige ondergrondse parkeergarage. Het huisje zal zo veel als mogelijk volgens het oorspronkelijke ontwerp van architect Piet Kramer (1 juli 1881 – 4 februari 1961) worden gerealiseerd, in de bouwstijl van de Amsterdamse School (Bron: Akerbouw).

De opleggingen van de vier heftorens zijn afgelopen dinsdag ondergoten met PAGEL V1/50 krimparme gietmortel K70. Behalve het leveren van de mortel heeft Verwaard Bouwstoffen ook voorzien in Bouwservice. Hiermee ondersteunen we de klant in het mengen en verpompen van onze PAGEL producten. Iets voor u, bel 088-540 1100.