Fietstunnel haalt Lent uit de knoop

Lent, 25 september 2015

De gemeente Nijmegen heeft de afgelopen jaren intensief gewerkt aan de plannen voor herinrichting van de openbare ruimte. Bij knooppunt Lent bijvoorbeeld. Daar komen diverse belangrijke verkeersnetwerken samen. Ter hoogte van het kruispunt Prins Mauritssingel – Graaf Alardsingel wordt het verkeer verdeeld over de beide Waalbruggen. Voor het openbaar vervoer vormt het aanpalende station Lent een belangrijke functie en voor het fietsverkeer komen hier diverse (snelle) routes bij elkaar. Binnen de beperkte beschikbare ruimte is het niet mogelijk om alle verschillende verkeersbewegingen gelijkvloers af te wikkelen. Om de doorstroming op deze kruising te bevorderen en een veiligere situatie te creëren is door de gemeente Nijmegen een fietstunnel aangelegd (bron: Aanleg fietstunnel Laauwikstraat Lent).

Aannemer Van Boekel Zeeland BV heeft dit werk uitgevoerd en kort voor de bouwvak opgeleverd. Behalve het bouwen van de tunnel maakte ook het ontwerp deel uit van het contract. Van Boekel realiseerde dit project in samenwerking met Van der Linden Beton BV uit Vught, leverancier van de prefab tunnelsegmenten. De tunnel is geproduceerd door Kleihues Betonbauteile GmbH & Co KG uit het Duitse Emsbüren.

Voor het verbinden van de prefab elementen en het afgieten van de voegen is gekozen voor PAGEL V2/40 krimparme gietmortel. Dit uiterst vloeibare product sluit de voegen in één keer waterdicht af en zorgt ervoor, dat de constructie twee uur na het afgieten al kan worden nagespannen. Meer informatie over dit product en onze injectiemortel voor spankanalen vindt u hier:

PAGEL V2/40 krimparme gietmortel 

PAGEL E1F injectiemortel