BALAK en Verwaard bouwen door deze zomer

Schiedam, 6 augustus 2016.

BALAK Beton is een bouwbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in prefab montage. Denk hierbij aan het monteren van prefab betonwanden, kolommen, balken, vloeren, gevelelementen, trappen en bordessen enzovoort. Ook de combinatie met constructieve staalbouw, het verzorgen van vlechtwerk en het afstorten van druklagen, vloeren en vloernaden wordt niet geschuwd. Sterker nog, BALAK onderscheidt zich juist in deze complexe situaties en is gewend de ruwbouw compleet op te leveren, dus inclusief het dichtzetten van conusgaten, poetswerk en zo nodig betonherstel. Alles in één hand!

Het succes van BALAK en de aantrekkende markt maakt dat 2016 een drukke zomer kent. Er wordt dan ook op diverse bouwplaatsen volop doorgewerkt. Wij zijn er trots op dat BALAK haar prefab monteert met onze mortels. Zo bouwen wij dit jaar samen met hen aan de projecten Gemeentehuis Westland te Naaldwijk, Singer Theater en Museum te Laren, Kantorencomplex First te Rotterdam en Appartementencomplex Centrumplan te Ridderkerk.

Ook geopend tijdens de bouwvak: Gelet op de activiteiten van BALAK en andere afnemers kent Verwaard Bouwstoffen geen zomersluiting. We zijn 7/365 geopend!

BALAK Beton gebruikt PAGEL V14/40 Stel- en ondersabelingsmortel K70 als stelmortel onder de prefab wanden, kolommen en balken. De verankeringen van deze constructiedelen komen tot stand door stekken in gains af te gieten met PAGEL V1/10 Gietmortel K70.  Beide producten zijn overigens ook leverbaar als hoge sterkte mortel, de PAGEL V14/10HF Stel- en ondersabelingsmortel K80 en PAGEL HF10 Gietmortel K90. Voor het dichtpoetsen van luchtbellen in prefab beton wordt PAGEL U02 (middelgrijs) of PAGEL U02NL (lichtgrijs) toegepast. Onderstaande foto’s geven een indruk van de werkzaamheden op diverse projecten.