Zeewind voedt Windpark Spuisluis.

Velsen, 14 september 2021.

Windpark Spuisluis ligt in de gemeente Velsen, op de strekdam ten noorden van de Spuisluis, boven IJmuiden en langs het Noordzeekanaal. Dit gebied staat bekend als een zeer windrijke locatie, waar het gemiddeld tussen de 8 en 8,5 meter per seconde waait. Windpark Spuisluis huisvest binnenkort zes NORDEX N117 turbines met een gondelhoogte van 134 meter en een capaciteit van elk 3,60 MW. Het initiatief voor de aanleg van dit park komt van drie participerende regionale windparken in het IJmond gebied, samen met ENECO (bron: Windpark Spuisluis).

In opdracht van ENECO en onder toezicht van Bop-Pro BV werken POSSEHL Aannemingsmaatschappij BV en VERWAARD Bouwstoffen samen aan het afstorten van de lastenverdeelplaaten ofwel “LSP’s”. Deze vormen de verbinding tussen de turbinetoren en het betonfundament, alwaar de spanning soms hoog op loopt. De fundamenten zelf zijn gemaakt door DURA VERMEER.

NORDEX kiest hier bewust voor een hogesterkte gietmortel van het merk PAGEL, type PAGEL V3/50, een krimparme gietmortel K70 met een betonkwaliteit C80/95. Maar defacto leveren wij diverse soorten gietmortel, elk geschikt voor de specifieke turbine/mast combinaties van alle gerenommeerde turbinefabrikanten. Meer weten over uw toepassing? Bel 088-540 1100.