Vier vaarduikers Hoogkarspel geplaatst.

Drechterland, 15 april 2020.

Kok Infra BV uit De Goorn plaatst deze week de laatste twee vaarduikers in Plan Reigersborg Zuid te Hoogkarspel, gemeente Drechterland. Twee weken geleden zijn de eerste twee exemplaren geplaatst. De spanduikers zijn geleverd door Van der Linden Beton BV uit ‘s-Hertogenbosch en vervaardigd bij Kleihues Betonbauteile GmbH.

De duikersegmenten hebben een binnendoorsnede van 3,00 x 2,50 meter en een lengte van 3,00 meter. De kopwanden zijn 3,72 meter lang. De spanduikers variƫren in lengte doordat de opbouw bestaat uit respectievelijk drie, vier of vijf basissegmenten plus twee kopsegmenten. Van der Linden levert spanduikers echter in iedere gewenste maat. De montage geschiedt hier door Kok Infra, maar kan ook volledig aan Van der Linden worden uitbesteed. Inclusief waterdichte PAGEL voeg en afspannen.

De waterdichte voegen zijn geleverd door Verwaard Bouwstoffen in de vorm van PAGEL V2/40 krimparme snel-hardende gietmortel. Hierdoor kunnen de spankabels al na 2 uur op spanning worden gebracht. Hoe dat in zijn werk gaat ziet u hier.