Pancratiusplein klaar voor het Glazen Huis

Heerlen, 8 december 2015.

Van 18 tot en met 24 december 2015 staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op het Pancratiusplein te Heerlen. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de inrichting van het plein, waar veel belangstellenden worden verwacht.

In 2006 werd het Pancratiusplein opnieuw ingericht en voorzien van een natuurstenen verharding, met daarin bijzondere  verwijzingen naar het middeleeuws verleden van de stad en het plein. Een open goot en een fragment van de historische stadswal markeren de slotgracht rondom het middeleeuwse landsfort. De goot bleek bij grote evenementen op het plein echter een waar obstakel te zijn. Vrachtauto’s hebben er moeite met laden en lossen. Voetgangers lopen gerede kans op letsel, als zij in het donker de open goot over het hoofd zien. De gemeente Heerlen grijpt nu de komst van het Glazen Huis aan voor een nieuwe, gedeeltelijke herinrichting van het plein.

Dirix Elsloo BV verwierf de opdracht tot vervanging van de open goot door een veiliger exemplaar met een rij- en looprooster en aanpassing van de aangrenzende bestrating. De onderbouw bestaat uit gestabiliseerd en waterdoorlatend betongranulaat, waarop de goot is gesteld. De aansluiting tussen het plein en de goot wordt gevormd door twee brede stroken klinkerbestrating, die zijn afgevoegd met PAGEL Voegmortel V1. Deze krimparme en waterdichte voegmortel zorg voor een goede inbedding van de klinkers, die daardoor onbeweeglijk vast liggen. De klinkerbestrating en de goot zijn zowel geschikt voor belasting door verkeer als voetgangers. De voegmortel is bestand tegen de vries- en dooicyclus, ook in combinatie met dooizouten. Bovendien is de voeg onkruid en onderhoud vrij. Niets lijkt een veilig evenement nog in de weg te staan. Meer informatie over dit product vindt u hier:

PAGEL Voegmortel V1