Opleggingen tweede Muiderbrug belastbaar

Muiden, 31 oktober 2014.

Bouwcombinatie SAAone, een samenwerking tussen VolkerWessels, Boskalis, HOCHTIEF en DIF, voert in opdracht van Rijkswaterstaat het project A1/A6 tussen Diemen en Almere Havendreef uit. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding die loopt van Schiphol via Amsterdam naar Almere.

De in het tracé opgenomen tweede Muiderbrug overspant het Amsterdam-Rijnkanaal op ongeveer 150 tot 200 meter ten zuiden van de bestaande Muiderbrug en telt straks 9 rijstroken. De brug wordt een betonnen kokerliggerbrug die volgens het cantileverprincipe wordt uitgebouwd. Aan beide kanten staan 8 brugpijlers op de oever. De doorvaarthoogte bedraagt 10 meter. De hoofdoverspanning bedraagt 140 meter.

De 16 stalen opleggingen van deze kokerliggerbrug zijn onlangs geplaatst en afgegoten met PAGEL V1/160 Gietmortel K70. Nu kunnen ze worden belast voor verdere montage van de brug. Verwaard Bouwstoffen leverde de mortel ‘nat uit de slang’. Dat noemen we Bouwservice. Binnen dit concept zorgen wij ervoor dat de mortel in de juiste consistentie, gemengd en verpompt, op de stortlocatie aankomt. De aannemer verwerkte de mortel zelf.

PAGEL V1/160 is ook toegepast onder de rode Ijssel-spoorbrug tussen Hattum en Zwolle in 2011. Meer informatie over dit product vindt u hier:

http://www.pagel.com/all/pdf/nl/v1_50_nl.pdf