Een goed begin…

Vrouwenpolder, 11 februari 2020.

Een goed begin is het halve werk. Dat hebben ze bij GMB goed begrepen, getuige de tijdelijke bekisting die het startpunt vormt voor de ondergieting van deze Enercon turbine-flens met PAGEL V1/60HF gietmortel C100/115. Met hen zijn wij partner in het project ‘Optimalisatie Windparken Oosterscheldekering‘ te Vrouwenpolder.

De tijdelijke bekisting zorgt ervoor dat de mortel op het startpunt snel op hoogte komt. Vervolgens kan de zeer vloeibare PAGEL mortel zich slechts één kant op verplaatsen, waardoor de lucht onder de flens door het stortfront wordt verdreven en de goot met een minimum aan slang-verplaatsingen bijna als vanzelf wordt gevuld. Zodra de mortel rond is, wordt de bekisting verwijderd en de aansluiting afgewerkt. Deze simpele voorziening levert veel gemak op en een significante verbetering van het uitvoeringsdetail. Chapeaux!

Met dank aan IV-Infra en E-Connection voor de toestemming tot het gebruik van deze foto’s en Mobiel BetonLab BV voor het monitoren van de mortelkwaliteit.