Deltawindpark Blaakweg gefundeerd.

Nieuwe-Tonge, 14 september 2020.

Windpark Blaakweg is een van de twee nieuw te ontwikkelen windparken in het plaatsingsgebied rondom Windpark Battenoert. Er worden 3 stuks NORDEX-windturbines geplaatst, die samen een vermogen hebben van ongeveer 9 MW (ca. 8.000 huishoudens). Dit windpark is een initiatief van Coöperatie Deltawind uit Oude-Tonge. Deltawind werkt hier samen met Eneco. Het eigendom is 50/50 verdeeld (Bron: Coöperatie Deltawind). Op de eerste foto is goed te zien hoe de ‘Deltawindparken’ Blaakweg, Battenoert en Windpark Krammer harmoniëren. Wat u niet ziet is dat al deze torens op PAGEL mortel staan.

De betonfundamenten van Blaakweg zijn gemaakt door H4A Windenergie BV uit Goes. De verbinding tussen de turbinetoren en de betonfundering wordt zoals gebruikelijk gevormd door een lijvige stalen flens (LSP) op ankers. De ruimte onder die flens is door Dubbelman en Zonen BV uit Lage Zwaluwe afgestort met PAGEL V1/30HF turbinegrout C100/115. Een product dat wordt geleverd door Verwaard Bouwstoffen uit Waddinxveen.

Dit project is in zoverre uniek, dat de geringe laagdikte van de mortel bijzondere eisen stelt aan de korrelopbouw, de vloei-eigenschappen en de verwerkingswijze. De korte lijnen tussen H4A, Dubbelman en Verwaard maakte de noodzakelijke aanpassingen mogelijk. We laten niet alles zien, maar bel ons als het moeilijk wordt, dan is een oplossing altijd dichtbij.

Bel: 088-540 1100.