Thermische ontkoppeling voor vrieshuizen

Thermische ontkoppeling voor vrieshuizen

Voor het nieuwe pand van Leen Menken Foodservice Logistics in Zoetermeer heeft Verwaard Bouwstoffen in combinatie met Mavotrans aan De Vries en Verburg een thermische ontkoppeling voor vrieshuizen geleverd, ter onderbreking van de koudebrug.

Een koudebrug is een verbinding in de buitenschil van een gebouw, waar slechte thermische isolatie ervoor zorgt dat bovenmatige warmteoverdracht plaats kan vinden. Koudebruggen verlagen de isolatiewaarde van gebouwen aanzienlijk en zijn daardoor ongewenst. Bij verschillen in temperatuur tussen binnen en buiten kan een koudebrug de aanleiding zijn voor condensvorming in de constructie. Dit vocht kan op haar beurt leiden tot schimmel- en roestvorming. Zodra de verschillen in temperatuur groter worden, neemt ook het belang van de bestrijding van koudebruggen toe.

Hoe voorkom je een koudebrug in een vrieshuis dat is opgebouwd als staalskelet op een betonfundatie?
De Vries en Verburg heeft gekozen voor een vloeibare thermische ontkoppeling in de vorm van PAGEL EH196R. Dit is een kunsthars gebonden gietmortel met een druksterkte van ruim 100 N/mm² en een lage warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,18 W/m.K. Het product is met name interessant als thermische ontkoppeling van staal- en betonkolommen, omdat het iedere stelhoogte naadloos overbrugt. Daarnaast is de mortel heel eenvoudig te verwerken en na korte tijd al belastbaar.

Wil je meer informatie over thermische ontkoppeling voor vrieshuizen, neem dan contact op via 088-540 1100 of info@verwaard-bv.nl.