Lopendebandwerk

Rotterdam, 2 juli 2018.

In de Rotterdamse haven werken we met PAGEL aan de lopende band. Ook in letterlijke zin. Momenteel bij een grote verwerker van in bulk aangevoerd stortgoed. Om dit product vanaf de kade naar twee gloednieuwe silo’s te vervoeren wordt een lange transportband gebouwd, die rust op een zware staalconstructie.

W&J Molenaar Aannemingsbedrijf heeft opdracht gekregen de voetplaten van deze constructie, met een oppervlak tot circa 1 m2, te ondergieten. Kolommen die direct stabiliteit moeten leveren worden afgegoten met PAGEL V2/40 gietmortel K60. Dit snel hardende product is na een uur al voldoende sterk. De overige kolommen worden afgegoten met PAGEL V1/50 gietmortel K70. Beide producten kunnen giethoogten van 20 tot 120 mm overbruggen.

Let even op het gevoel voor detail bij Molenaar. De bekisting is voorzien van een driehoekig latje, waardoor in de gietmortel een vellingkant ontstaat. Dat haalt de scherpe kantjes eraf en is niet alleen mooi, maar ook veilig. Dit detail wordt tegenwoordig nogal eens vergeten. De bekisting is verder bewust iets hoger gehouden, zodat de mortel ter nabehandeling kan worden voorzien van een laagje water. Zorg er wel voor, dat het water niet wegloopt of verdampt. Zo nodig afdekken met plastic folie.